Heeft u last van artrose?

Wij zijn dagelijkst beschikbaar tussen 08.00 en 18.00 uur

Artrose wordt veroorzaakt door chronische slijtage van kraakbeen

Artrose wordt veroorzaakt door chronische slijtage van kraakbeen. De meest voorkomende gevallen van artrose zijn de knie, de heup en de facetgewrichten(gewrichten in de wervelkolom). Andere gewrichten in het lichaam, waaronder vingers, enkels, polsen en schouders, komen in mindere mate voor. Veel voorkomende symptomen zijn stijfheid, pijn zwelling en kraken van het gewricht.

Artrose is in feite de slijtage van een kraakbeen waardoor het gewricht zijn flexibiliteit verliest. Overgewicht en een gebrek aan lichaamsbeweging zijn belangrijke factoren die bijdragen aan de ontwikkeling van artrose. Het herhalen van repetitieve bewegingen of een te hogen druk in het gewricht(op je knieën zitten of te lang zitten ) kan ook abnormale slijtage veroorzaken.

Bij  Medisch centrum Thomsonplein fysio kunnen we op verschillen de manieren de symptomen doen verlichten:

·         Mobiliseren van gewrichten; het kapsel-banden apparaat en spieren zijn net zo verantwoordelijk voor de mobiliteit van een gewricht dan het kraakbeen alleen. Door middel van fysiotherapeutische technieken en medische trainingstherapie proberen we de mobiliteit en elasticiteit van het kapsel-banden apparaat en spieren te waarborgen.

·         Zorgen voor een goed gewicht; overgewicht veroorzaakt mechanische belasting van de gewrichten en veroorzaakt vroegtijdige slijtage. Het handhaven van een ideaal lichaamsgewicht bevordert gezonde gewrichten. Gewichtsverlies, indien gerechtvaardigd, zal de symptomen helpen verminderen. Artrose van heup en knieën komen vaak voor bij mensen met obesitas.

·         Als de knie te gevoelig is om überhaupt te bewegen, kunnen met de artsen binnen gezondheidscentrum Thomsonplein kijken of pijnmedicatie of een infiltratie genoodzaakt is om het lichaamsbeweging te stimuleren.

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars

Zorgverzekeraars Medisch Centrum Thomsonplein Fysio
Just zorgverzekering (onderdeel van CZ) is momenteel uitgesloten.

Openingstijden Thomsonplein Fysio


Maandag08.00 - 18.00 uur
Dinsdag 08.00 - 19.00 uur
Woensdag 08.00 - 18.00 uur
Donderdag08.00 - 18.00 uur
Vrijdag       gesloten
Zaterdag afspraak mogelijk in overlegTraining medisch fitness

Romir Mangal/Rafsaan Bandhoe


Maandag     1800-20.00
Dinsdag      14.00-18.00
Woensdag   18.00-20.00
Donderdag 14.00 - 18.00