Heeft u last van osteoporose?

Wij zijn voor al uw osteoporose klachten dagelijks beschikbaar van 08.00 en 18.00 uur

Mensen met osteoporose worden de botten poreus en zwakker, waardoor het risico op fracturen toeneemt.

Bij mensen met osteoporose worden de botten poreus en zwakker, waardoor het risico op fracturen toeneemt. Vooral in de heup, ruggenwervels en sommige perifere gewrichten, zoals de polsen. Het kan zowel mannen als vrouwen treffen, maar komt het meest voor bij vrouwen na de menopauze vanwege de plotselinge afname van oestrogeen. Oestrogeen beschermt vrouwen normaal gesproken tegen osteoporose. Sommige ziekten of medicijnen kunnen veranderingen veroorzaken in de hormoonspiegels, maar ook sommige medicijnen verminderen de botmassa.

 
Bepaalde veranderingen in levensstijl kunnen het risico op osteoporose verminderen. Zo is calcium essentieel voor botten. Mensen moeten ervoor zorgen dat ze dagelijks voldoende calcium binnenkrijgen. Daarnaast helpt vitamine D om het calcium op te nemen. Bij een verdenking van een tekort van calcium en vitamine D is het raadzaam om u huisarts te raadplegen. Bij een tekort zou u in overleg met uw huisarts gebruik kunnen maken van supplementen.

 

Bij Medisch centrum Thomsonplein fysio kunnen de gevolgen van osteoporose tijdig beperken. Door middel van oefentherapie kan u bijvoorbeeld helpen de pijn onder controle te houden, breuken zien te voorkomen en het verlies van bot kwaliteit te minimaliseren. Oefeningen kunnen u hierbij goed. Het legt gecontroleerde druk op de botten, wat de bot groei kan bevorderen. Ook zullen deze oefeningen helpen de ondersteuning van spieren te versterken en de flexibiliteit en balans te bevorderen. Hierdoor zal de kans op vallen doen afnemen en de risico van fracturen verkleinen.

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars

Zorgverzekeraars Medisch Centrum Thomsonplein Fysio
Just zorgverzekering (onderdeel van CZ) is momenteel uitgesloten.

Openingstijden Thomsonplein Fysio


Maandag08.00 - 18.00 uur
Dinsdag 08.00 - 19.00 uur
Woensdag 08.00 - 18.00 uur
Donderdag08.00 - 18.00 uur
Vrijdag       gesloten
Zaterdag afspraak mogelijk in overlegTraining medisch fitness

Romir Mangal/Rafsaan Bandhoe


Maandag     1800-20.00
Dinsdag      14.00-18.00
Woensdag   18.00-20.00
Donderdag 14.00 - 18.00