Wat wordt er vergoed door de verzekering

Vergoeding

Vergoedingen fysiotherapie 

Om voor vergoeding voor fysiotherapie in aanmerking te komen heeft u een aanvullende verzekering nodig. De fysiotherapeut kan een verzekeringscheck uitvoeren en inzien voor hoeveel behandelingen u verzekerd bent. De fysiotherapeut kan niet inzien of u al ergens anders onder behandeling bent geweest en hoeveel behandelingen er al zijn verbruikt. Indien u in hetzelfde kalenderjaar bij een andere praktijk onder behandeling bent geweest kunt u dit via de verzekering inzien en doorgeven aan uw behandelend fysiotherapeut. 

 Uitzonderingen op het bovenstaande verhaal 


Vergoeding fysiotherapie jongeren tot 18 jaar

Jongeren tot 18 jaar krijgen maximaal de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed. Hebben deze behandelingen niet het gewenste resultaat? Dan kan de zorgverzekeraar tot maximaal 9 extra behandelingen vergoeden.

 2.            Artrose heup-knie

Bij artrose heup-knie krijgt u maximaal 12 behandelingen fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering. Een verwijzing van de huisarts is hierbij een vereiste. Let op: bij de vergoeding uit de basisverzekering wordt wel het eigen risico in rekening gebracht. 


3.            Chronische aandoeningen

Een chronische aandoening is een aandoening die langer dan 3 maanden duurt. Er zijn meerdere soorten chronische aandoeningen. De meest bekenden zijn: hart- en vaatziekten, diabetes en kanker. Meer weten? Informatie is beschikbaar op de website van het RIVM.

 
Chronische pijn

Chronische pijn geeft aan dat u pijnklachten en/of beperkingen ervaart die langer dan 3 maanden aanhouden. 

 
Chronische indicatie voor fysiotherapie

Bij zowel chronische aandoeningen en/of chronische pijnklachten heeft u niet altijd recht op een chronische indicatie fysiotherapie. Hier is veel verwarring over. 
 
https://wetten.overheid.nl/BWBR0018492/2020-01-01#Bijlage1 

 
Heeft u een chronische aandoening die op de bovenstaande lijst staat? Dan krijgt u fysiotherapie vergoed vanaf de 21ste behandeling. U betaald dus eerste 20 behandelingen dus zelf, of deze komen uit het aanvullend pakkend indien deze toereikend genoeg is. 

Een verwijzing van de huisarts is hierbij een vereiste. 

 
Voorbeeld: u heeft een chronische aandoening die op de bovenstaande lijst staat, en u heeft een aanvullend pakket voor fysiotherapie van 9 behandelingen. U betaald dan 11 behandelingen zelf (20-9). 
 

Heeft u een chronische aandoening die niet op de bovenstaande lijst staat? Dan wordt de fysiotherapie niet vergoed vanuit de basisverzekering. Alleen vanuit uw aanvullende verzekering.

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars

Zorgverzekeraars Medisch Centrum Thomsonplein Fysio
Just zorgverzekering (onderdeel van CZ) is momenteel uitgesloten.

Openingstijden Thomsonplein Fysio


Maandag08.00 - 18.00 uur
Dinsdag 08.00 - 19.00 uur
Woensdag 08.00 - 18.00 uur
Donderdag08.00 - 18.00 uur
Vrijdag       gesloten
Zaterdag afspraak mogelijk in overlegTraining medisch fitness

Romir Mangal/Rafsaan Bandhoe


Maandag     1800-20.00
Dinsdag      14.00-18.00
Woensdag   18.00-20.00
Donderdag 14.00 - 18.00