Heeft u last van een tennis elleboog

Wij zijn voor uw tennisellenboog dagelijks beschikbaar tussen 08.00 en 18.00 uur

Een veelvoorkomend overbelastingsverschijnsel aan de buitenzijde van de elleboog


Epicondylitis lateralis humeri, oftewel een tennis elleboog, is een veelvoorkomend overbelastingsverschijnsel aan de buitenzijde van de elleboog, waarbij de pijn kan uitstralen naar de onderarm, pols en/of hand. Overmatig gebruik van de onderarmen resulteert veelal in deze aandoening. Vraag een willekeurige bouwvakker, klusser of tennisser naar de pijn die bij een tennis elleboog hoort en hij/zij zal ongetwijfeld benoemen dat de pijn zeurend van aard is en kan worden geprovoceerd door een krachtsinspanning of draaiing van de onderarm.

 

Echter is het een misvatting te denken dat alleen sporters en mensen met een fysiek beroep een tennis elleboog kunnen ontwikkelen. Ook een activiteit als computeren kan het peesweefsel rondom de buitenzijde van de elleboog doen irriteren. In het minst gunstige geval kan zelfs een bewegingsbeperking in de elleboog ontstaan en zullen de spieren in de onderarm die verantwoordelijk zijn voor het strekken van het polsgewricht verkleefd raken.

 

Zelf bekend met een tennis elleboog? Gelukkig voor u is fysiotherapie de uitgelezen mogelijkheid om van uw pijn en ongemak af te komen. De zorgverleners van Thomsonplein Fysiotherapie pakken uw gezondheidsprobleem bij de bron aan door zowel de pezen, spieren als het ellebooggewricht te behandelen. Onze behandelingen bestaan onder meer uit het mobiliseren van de elleboog, het frictioneren en rekken van de spieren in de onderarm en het geven van spierversterkende en rekoefeningen, zodat u ook thuis aan het herstel kan werken.

 

Tegenhanger van de tenniselleboog is de golferselleboog (epicondylitis medialis humeri), waarbij klachten aan de binnenzijde van het ellebooggewricht centraal staan. Ook daarvoor bent u bij Thomsonplein Fysiotherapie aan het juiste adres. Wacht niet te lang met het maken van een afspraak. Aanhoudende elleboogklachten kunnen namelijk chronisch van aard worden. Het hersteltraject zal dan niet weken, maar maanden tot jaren kunnen duren.

 

Mocht u niet tevreden zijn over de snelheid van het herstel, geef dat dan aan bij de dienstdoende fysiotherapeut. Hij/zij kan u eenvoudig doorverwijzen voor een corticosteroïden injectie. Bij deze behandeling wordt een medicijn (hormoon corticosteroïd) in een gewricht, peesschede of rond de zenuw aangebracht, hetgeen zorgt voor een remming van de ontsteking en een vermindering van de pijnsensatie. De artsen van ons medisch centrum zijn gespecialiseerd in het geven van een dergelijke hormooninjectie.

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars

Zorgverzekeraars Medisch Centrum Thomsonplein Fysio
Just zorgverzekering (onderdeel van CZ) is momenteel uitgesloten.

Openingstijden Thomsonplein Fysio


Maandag08.00 - 18.00 uur
Dinsdag 08.00 - 19.00 uur
Woensdag 08.00 - 18.00 uur
Donderdag08.00 - 18.00 uur
Vrijdag       gesloten
Zaterdag afspraak mogelijk in overlegTraining medisch fitness

Romir Mangal/Rafsaan Bandhoe


Maandag     1800-20.00
Dinsdag      14.00-18.00
Woensdag   18.00-20.00
Donderdag 14.00 - 18.00