Heeft u last van een enkelverstuiking

Wij zijn dagelijks beschikbaal als u last heeft van een enkelverstuiking tussen 08.00 en 18.00 uur

Een enkelverstuiking gaat vaak gepaard met een misselijkmakende pijn


Een zeer pijnlijke klacht en helaas kunnen behoorlijk wat mensen erover meepraten: de enkelverstuiking. Kenmerkend is het onverwachtse karakter ervan. Of het nu een struikelende hordeloper betreft, een teamsporter die een tackle uit onverwachte hoek moet incasseren of iemand die de laatste traptrede over het hoofd ziet, een enkelverstuiking is zo verkregen.

 

Een enkelverstuiking gaat vaak gepaard met een misselijkmakende pijn, die bovendien het lopen kan verhinderen. Helaas is het zo dat een desbetreffende verstuiking een langdurige verzwakking van de spieren rondom de enkel tot gevolg heeft. Momenteel is het zo dat 73% van de mensen die wel eens een enkelverstuiking heeft gehad, daar in de toekomst opnieuw last van krijgt. Juist daarom is het belangrijk om direct te beginnen met fysiotherapie, om zo het herhalingsrisico op de lange termijn te verkleinen. Zodra de acute fase is doorlopen en de pijn is verdwenen, betekent dat immers niet dat de enkel weer als vanouds kan functioneren.

 

Een fysiotherapeut kan u helpen met het mobiliseren van de enkel, het trainen van het uithoudingsvermogen, het wegnemen van de pijnsensatie en het stabiliseren en versterken van de spieren die zijn aangedaan, zowel door op de behandeltafel als in de oefenzaal met u aan de slag te gaan. Als ondersteuning kan bovendien tapebandage worden aangelegd.

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars

Zorgverzekeraars Medisch Centrum Thomsonplein Fysio
Just zorgverzekering (onderdeel van CZ) is momenteel uitgesloten.

Openingstijden Thomsonplein Fysio


Maandag08.00 - 18.00 uur
Dinsdag 08.00 - 19.00 uur
Woensdag 08.00 - 18.00 uur
Donderdag08.00 - 18.00 uur
Vrijdag       gesloten
Zaterdag afspraak mogelijk in overlegTraining medisch fitness

Romir Mangal/Rafsaan Bandhoe


Maandag     1800-20.00
Dinsdag      14.00-18.00
Woensdag   18.00-20.00
Donderdag 14.00 - 18.00