Heeft u last van Carpaal tunnel syndroom?

Wij zijn dagelijks beschikbaar tussen 08.00 en 18.00 uur

Last van een dovig, pijnlijk en/of tintelend gevoel in de hand en één of meerdere vingers?

Last van een dovig, pijnlijk en/of tintelend gevoel in de hand en één of meerdere vingers? Dan zou u wel eens een carpaal tunnel syndroom (CTS) kunnen hebben. Bij een CTS is er sprake van een ingeklemde middelste handzenuw (nervus medianus) ter hoogte van het polsgewricht, met de reeds genoemde klachten tot gevolg.

 

De carpale tunnel wordt gevormd door de handwortelbeentjes en een peesblad dat de pezen en zenuwen in de handpalm bij elkaar houdt. Overbelasting van deze structuur kan ontstaan door zowel repeterende bewegingen als statische houdingen van de onderarm en pols. Het klachtenbeeld bevindt zich voornamelijk in het verzorgingsgebied van de middelste handzenuw, dat bestaat uit de duim, wijs- en middelvinger en een deel van de ringvinger. Naast een dovig, pijnlijk en/of tintelend gevoel zijn ook een vermindering van kracht en uitstraling via de onderarm en elleboog tot in de schouder symptomen die kunnen optreden.

 

Herkent u deze klachten? Twijfel dan niet over het maken van een afspraak. Oefentherapie in combinatie met mobiliserende technieken van één van onze therapeuten kunnen de symptomen die bij een carpaal tunnel syndroom horen aanzienlijk verminderen. Bovendien kunnen zij uitsluiten of bevestigen of er sprake is van een andere diagnose. Een soortgelijk klachtenpatroon komt namelijk ook voor bij een beknelling van de zenuw ter hoogte van de halswervelkolom, veroorzaakt door een hernia in de nek of slijtage van de nekwervels.

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars

Zorgverzekeraars Medisch Centrum Thomsonplein Fysio
Just zorgverzekering (onderdeel van CZ) is momenteel uitgesloten.

Openingstijden Thomsonplein Fysio


Maandag08.00 - 18.00 uur
Dinsdag 08.00 - 19.00 uur
Woensdag 08.00 - 18.00 uur
Donderdag08.00 - 18.00 uur
Vrijdag       gesloten
Zaterdag afspraak mogelijk in overlegTraining medisch fitness

Romir Mangal/Rafsaan Bandhoe


Maandag     1800-20.00
Dinsdag      14.00-18.00
Woensdag   18.00-20.00
Donderdag 14.00 - 18.00