Heeft u last van nekpijn?

Wij zijn voor al u nekpijn dagelijks beschikbaar van tussen 08.00 en 18.00

Zeven van de tien mensen ervaart tijdens zijn of haar leven een bepaalde vorm van nekpijn


Zeven van de tien mensen ervaart tijdens zijn of haar leven een bepaalde vorm van nekpijn. Bovendien maakt het geheel aan spieren, banden, gewrichten en tussenwervelschijven deze aandoening één van de meest complexe pathologieën van het menselijk lichaam. Nekpijn kan zeurend, stekend en/of vermoeiend van aard zijn en hoeft zich niet altijd lokaal te bevinden. Het hoofd, de armen en de handen kunnen zich in het klachtenbeeld gaan mengen, zoals wanneer er tintelingen in de vingers optreden of de kracht in de arm(en) verminderd raakt.

 

De oorzaken van nekpijn zijn heel divers. De meest bekende oorzaken zijn nekpijn als gevolg van een ongeval, een verkeerde werkhouding of stress.

 

Ongeval (whiplash):
Bij een whiplash, ook wel bekend als ‘whiplash-associated disorder’ (WAD), is er sprake van letsel aan de nek en/of bovenrug als gevolg van een ongeluk of andere plotselinge gebeurtenis waarbij het hoofd eerst naar achteren en dan weer naar voren wordt geslingerd (flexie-extensietrauma). Wat een whiplash ingewikkeld maakt is het gegeven dat er geen aantoonbare schade aanwezig is, terwijl hoofd- en nekpijn wel degelijk op de voorgrond staan.

 

Daarnaast vormen ook concentratieproblemen, duizelig- en vermoeidheid, overgevoeligheid voor geluid en licht en emotionele instabiliteit een onderdeel van een WAD. Logisch dus dat men uit is op een zo snel mogelijk herstel. De onzekerheid over het beloop vormt voor de meeste mensen echter een groot probleem. Gemiddeld duurt de revalidatie een half jaar, maar een kleine minderheid blijkt zelfs te kampen met een whiplash die chronisch van aard is.

 

Verkeerde werkhouding:
Mensen die gedurende de dag veel dezelfde bewegingen met de nek moeten maken, creëren een zogenoemde ‘cervicale overuse’ wanneer de nekspieren niet goed worden gebruikt. Door je echter bewust te zijn van houdingen die wél goed zijn en door het doen van stabiliserende oefeningen is het herstel niet alleen te beïnvloeden, maar wordt ook voorkomen dat de klachten op termijn weer terugkeren. Belangrijk, want uit onderzoek blijkt dat bij circa vijftig tot 85% van de mensen met nekpijn de klachten op een gegeven moment weer terugkeren.

 

Stress:

Tot slot is (aanhoudend ontregelende) stress een belangrijke indicator als het gaat om het ontstaan en blijven bestaan van nekpijn. Stress zorgt voor een toename van spierspanning in de nek en hoe langer de stress aanwezig blijft, hoe vermoeider deze spieren zullen raken. Hetgeen ook geldt voor mensen die met angst of een depressie blijven rondlopen. Nekpijn brengt naast een fysiek dus ook een mentaal aspect met zich mee en blijft u daar te lang mee lopen, dan worden de klachten chronischer van aard. Herstellen zal dan moeilijker worden.

 

Bij Thomsonplein Fysiotherapie pakken wij uw probleem aan bij de bron. Of uw klachten nu fysiek of mentaal zijn, het gevolg zijn van een ongeval of van het hebben van een verkeerde (werk)houding. Loop niet te lang door met nekpijn en meldt u zich nu aan voor een intake.

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars

Zorgverzekeraars Medisch Centrum Thomsonplein Fysio
Just zorgverzekering (onderdeel van CZ) is momenteel uitgesloten.

Openingstijden Thomsonplein Fysio


Maandag08.00 - 18.00 uur
Dinsdag 08.00 - 19.00 uur
Woensdag 08.00 - 18.00 uur
Donderdag08.00 - 18.00 uur
Vrijdag       gesloten
Zaterdag afspraak mogelijk in overleg



Training medisch fitness

Romir Mangal/Rafsaan Bandhoe


Maandag     1800-20.00
Dinsdag      14.00-18.00
Woensdag   18.00-20.00
Donderdag 14.00 - 18.00